050 Groningen vrije tijd - De grootste interactieve tentoonstelling over videogames die wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden trok.

Game On is een internationale expostie over 50 jaar videogames. De expositie bevat de grootste speelbare collectie ter wereld. Er zijn meer dan 120 arcadekasten, handheld games en gameconsoles, en alles daartussenin: van Computer Space tot de Commodore 64 en van Space Invaders tot Halo. Maar er is ook van alles te  bewonderen. Zoals een verzameling unieke objecten, schetsen en originele illustraties die je meer vertellen over het creative proces achter games maken. En we hebben speciale aandacht voor de Nederlandse gamestudio's! Bijvoorbeeld voor Horizon Forbidden West, de langverwachte opvolger van Horizon Zero Dawn van de Amsterdamse studio Guerrilla Games.

Te bezoeken t/m 6 maart 2022

Game On is te bezoeken tot en met 6 maart en is samengesteld en georganiseerd door Barbican International Enterprises in nauwe samenwerking met Forum Groningen en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Het Nederlands museum voor strips, animatie en games

Bij Storyworld ontrafel je de geheimen van grote verhalenvertellers aan de hand van Nederlandse en internationale strips, animatie en games. Van begin tot eind. Want elke superheld en elke slechterik is ooit begonnen met een potloodstreep op een leeg vel papier. Bovendien is Storyworld een plek waar je zelf leert tekenen, animeren, gamen en programmeren!

Storyworld Spotlight

Bij Storyworld zetten we meerdere keren per jaar het werk van een bijzondere strip-, animatie- of gamemaker in de schijnwerpers onder de noemer Storyworld Spotlight. Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang tot deze presentatie in de laatste ruimte van het museum. Van 4 september t/m 24 oktober staat het werk van Stripschapprijswinnaar Gerben Valkema in de spotlights.

Tickets en toegang

Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig om Storyworld te bezoeken. We volgen hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Koop je tickets van te voren online. Kies in de Agenda hieronder een dag en inlooptijd waarop je Storyworld wilt bezoeken en volg het bestelproces. Je kunt het museum in vanaf de starttijd tot de eindtijd op je ticket. En je kunt blijven zolang je wilt! Of in ieder geval tot sluitingstijd 18.00 uur.

De Museumkaart, de VriendenLoterij VIP-KAART en de Stadjerspas zijn geldig bij Storyworld!

BEKIJK ALLE TICKETPRIJZEN EN KORTINGSTARIEVEN

Combi-deal Game On + Storyworld

Wil je op dezelfde dag ook het strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld bij het Forum bezoeken? Dat kan met de combi-deal! De combi-deal kost € 15,00 (jouw voordeel: € 6,50). Heb je een Museumkaart, dan bezoek je beide op dezelfde dag voor slechts € 5,-.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

28 november 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Balanceyourlife.nu

Center Parcs

D Reizen