waarvan ca. 248.000 inwoners van Groningen - 050 Groningen Lifestyle & Gezondheid - Sinds deze week staan er meer dan 8 miljoen ingevulde keuzes in het Donorregister. De nieuwe donorwet, die op 1 juli van kracht werd, vraagt van alle mensen vanaf 18 jaar om een keuze te maken over orgaandonatie.

Tot 1 november hadden ruim 248.000 Groningers vanaf 18 jaar een keuze ingevuld. Volwassen Groningers die nog niet in het Donorregister staan ontvangen tussen 6 en 17 maart 2021 een brief met de vraag een keuze in te vullen.

Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport: “Mooi dat meer dan 8 miljoen mensen hun eigen keuze hebben vastgelegd in het Donorregister. Want als je zelf een keuze invult, is het na je overlijden voor je partner of familie duidelijk hoe jij dacht over het doneren van organen en weefsels. Heb je nog geen keuze ingevuld? Je hoeft niet op de herinneringsbrief te wachten. Vul je keuze op www.donorregister.nl óf via het formulier dat bij de brief wordt meegestuurd."


Ingevulde keuzes in Groningen
Van alle ingevulde keuzes tot 1 november 2020 gaat het bij 54% om toestemming voor orgaandonatie. 36,5% wil geen donor worden en 9,5% laat de keuze aan iemand anders over. Je kunt je keuze op ieder moment wijzigen op www.donorregister.nl.


Geen bezwaar tegen orgaandonatie

Vul je na ontvangst van de brief en de herinneringsbrief niets in, dan kom je met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ in het Donorregister. Dat betekent dat je organen en weefsels na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Ook hierover ontvang je een bevestigingsbrief.


Meer weten?

Ga voor meer informatie naar www.donorregister.nl en lees verhalen en video’s over de keuzes van anderen. Ook kun je kijken op www.hoewerktorgaandonatie.nl. Daar krijg je stap voor stap uitleg over hoe orgaandonatie werkt.

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

28 november 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Balanceyourlife.nu

Center Parcs

D Reizen