050 Groningen Sport - Zaterdagavond 2 maart vindt de Nacht van Groningen voor de 18e keer plaats. Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. En wie kan hier beter een oproep voor doen dan de Nachtburgemeester van Groningen: Merlijn Poolman.

Niet alleen maar feesten

De Nachtburgemeester zorgt voor de verbinding tussen de mensen en de stad, in voornamelijk het nachtleven. Al gauw wordt er bij het nachtleven gedacht aan uitgaan en alcohol, maar de samenwerking met de Nacht van Groningen bewijst het tegendeel. Merlijn Poolman roept daarom mensen in stad en omgeving op om eerst sportief deel te nemen aan de Nacht van Groningen, om vervolgens een drankje te drinken in de vele horecagelegenheden die de stad kent.

Samenwerking horecagelegenheden

De Nacht van Groningen wordt gelopen in het donker, waarbij de organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek. Een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen. Hiervoor is onder andere de samenwerking aangegaan met aan de route gelegen horecagelegenheden, waar supporters met muziek en een drankje de hardlopers kunnen toejuichen! Wanneer deelnemers eenmaal gefinisht zijn, kunnen zij ook hier terecht voor het welverdiende drankje!

Inschrijven als individu, groep of met collega’s

Inschrijven kan als individu, groep of samen met je collega’s via www.nachtvangroningen.nl. Het eerste startschot wordt gelost zaterdag 2 maart om 20.00 uur met de 5 km loop op de Ossenmarkt, vervolgens zullen om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en de 10 Engelse Mijl deelnemers van start gaan. Met tot slot de 10 km om 21.15 uur.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

08 augustus 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Balanceyourlife.nu

Center Parcs

D Reizen