David van Bodegom

050 Groningen Gezondheid - Naarmate we ouder worden gaat er steeds meer in ons lijf haperen. Veel (ouderdoms)kwalen zijn goed te bestrijden met een gezonde leefstijl, maar veel vaker dan nodig is grijpen we naar pillen.

Te hoge bloeddruk? Pillen voor de bloeddruk. Te hoog cholesterol? Pillen om het cholesterol te verlagen. Te hoge bloedsuikers? Pillen om de suikers weer in het gareel te krijgen. Het zijn medicijnen die de symptomen onderdrukken maar het onderliggende probleem niet aanpakken. Arts en verouderingswetenschapper David van Bodegom helpt ons om te ‘ontpillen’. Hoe houd je zelf je botten sterk, je maagzuur in bedwang en je darmen gezond? Slaap je beter als je meer sport? Kun je je hersenen trainen? Wat kun je doen om erectiestoornissen te voorkomen? Leer zonder medicijnen met aanpassing van je leefstijl langer gezond te blijven.

 

David van Bodegom (1978) is arts, historicus en schrijver. Hij is als verouderings-wetenschapper verbonden aan de Leyden Academy, een kennisinstituut op het gebied van vitaliteit en veroudering en is universitair docent bij het LUMC. In de bestseller Oud worden in de praktijk, zet hij samen met de hoogleraar Rudi Westendorp uiteen hoe onze moderne omgeving ons ongezond oud maakt en wat je eraan kunt doen. In 2018 verscheen zijn boek Ontpillen, waarin hij laat zien hoe veel ouderdomsklachten waar mensen nu pillen voor slikken beter kunnen worden opgelost met kleine aanpassingen in je dagelijkse routine.

Dinsdag 6 november 2018 - 20:00 tot 21:30

Locatie: 

Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Tickets: 

€ 4,- / € 2,- SG-kaart / studenten gratis

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

29 januari 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Balanceyourlife.nu

Center Parcs

D Reizen