050 Groningen Sport & Health - Het TopsportZorgCentrum van FC Groningen komt letterlijk uit de grond. Nadat clubicoon Arjen Robben een half jaar geleden de symbolische eerste handeling voor de bouw van het ultramoderne multifunctionele pand verrichtte, tekenen de contouren van het ambitieuze project aan de Laan Corpus den Hoorn zich nu al duidelijk af.

FC Groningen krijgt in het TopsportZorgCentrum (TsZC) op Sportpark Corpus den Hoorn alle faciliteiten voor de voetbaltak onder één dak. Het TsZC is een ultramodern multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland.

Uniek

De combinatie van al deze functionaliteiten op één locatie en onder één dak is uniek in Nederland en hét visitekaartje om aantrekkingskracht op topsporters, kenniswerkers/studenten (Groningen als City of Talent) en bedrijven te verwerven.

Het pand krijgt een opvallende groene aluminium gevel, waarmee het een beeldbepalend gebouw langs de A7 wordt. De planning is dat het gebouw medio 2018 gereed is en de hoofdgebruikers er hun intrede kunnen doen.

 

Opzet gebouw

De begane grond is bestemd voor FC Groningen. Zowel het eerste elftal als alle zes opleidingteams krijgen de beschikking over een eigen kleedkamer. Daarnaast wordt er een multifunctionele topsporttrainingshal gerealiseerd, met onder meer een 40m sprintbaan, waar ook topsporters van andere takken van sport kunnen trainen.

Op de eerste verdieping komen een openbaar toegankelijk horeca- en ontmoetingscentrum, kantoren van FC Groningen en het spelershome van de voetballers. Op de tweede verdieping van eigenaar InterPsy komt een ‘zorglaag’ met als thema’s sportzorg, vitaliteit en bewegen. Diverse zorgpartijen - waaronder het Martini Ziekenhuis - gaan daar een gezamenlijk concept voor het brede publiek neerzetten. Werkgeversorganisatie VNO-NCW/MKB Noord wordt hoofdhuurder van de derde verdieping.

Het TopsportZorgCentrum is een gezamenlijk initiatief van de hoofdgebruikers FC Groningen, InterPsy en VNO-NCW/MKB Noord in directe samenwerking met Euroborg NV en Provincie Groningen. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) bouwt het TsZC.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

23 januari 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Balanceyourlife.nu

Center Parcs

D Reizen