050 Groningen Sport & Health - Op 8 oktober 2017 is de 31ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen! Met een afstand van 6,437 km lopen jaarlijks 23.000 deelnemers van Haren naar Groningen. In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord Nederland uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten.

De Menzis 4 Mijl vindt altijd plaats op de tweede zondag in oktober. De charme van het evenement is de mix van een bedrijvenloop, wedstrijdloop, recreanten- en jeugdloop. Maar ook de speciale aandacht die uitgaat naar goede doelen. De Menzis 4 Mijl kan niet worden georganiseerd zonder de hulp van sponsoren, partners en suppliers.

Yomif Kejelcha en Thomas Longosiwa grote favorieten
De organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen heeft voor de 31e editie twee absolute wereldtoppers gepresenteerd. Yomif Kejelcha en Thomas Longosiwa zijn twee bewezen toplopers met razendsnelle persoonlijke records op andere korte afstanden. De uit Ethiopië afkomstige Kejelcha(20), winnaar van de Groningse 4 Mijl in 2015, liep eerder dit jaar al de derde snelste tijd op de 3000 meter. De Keniaanse Longowisa (29), heeft twee sterke persoonlijke records staan op de 3000 meter (7.30.09) en 5000 meter (12.49.04). De organisatie verwacht naast een snelle tijd ook een spannende strijd tussen de topatleten.

 

Veel toplopers komen graag naar Groningen om een snelle tijd neer te zetten. Op de startlijst staan dan ook meerdere lopers die eerder al deelnamen. Onder hen Keniaan Alfred Ngeno (werd in 2015 derde) en de herkenbare Britt Andrew Heyes (vorig jaar finishend achter Gert-Jan Wassink). Michael Jorden (1991) maakt in Groningen zijn debuut bij een internationale wedstrijd. Jordan behoort tot de top in de Verenigde Staten en is de trainingspartner van Olympisch Zilver en WK Brons medaille winnaar, Paul Chelimo.

Olympisch kampioene Ruth Jebet topfavoriet bij de vrouwen
Ook bij de vrouwen staat de internationale top aan de start. De Bahreinse atlete Ruth Jebet (20) maakte vorig jaar furore als olympisch kampioene op de 3000 meter en vestigde op die afstand tevens een wereldrecord. Verder staat een bekend gezicht aan de start. Ivy Kibet won dit jaar knap de Zandvoort Circuitrun en werd derde bij Egmonds Halve Marathon. Verder komt van onze zuiderburen de nationaal kampioene Hanne Verbruggen.

Zie ook: www.4mijl.nl.

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

23 januari 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Balanceyourlife.nu

Center Parcs

D Reizen