050Groningen Politiek - De tijd is weer gekomen dat er een nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester voor Groningen wordt gekozen. Vijf kandidaten voeren stevig campagne om de meest stemmen binnen. Elke Groninger kan vanaf 20 november tot 6 december zijn/haar stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. Op 7 december kan iedereen nog een laatste stem uitbrengen tussen 10.00 en 11.30 in de entreehal van het Groninger Forum. Om 12.00 uur zijn de stemmen geteld en maakt Mattias Gijsbertsen bekend aan wie van de kandidaten deze fraaie titel toekomt. In januari 2020 worden de kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester officieel beëdigd.

De kandidaten

De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester wordt voor de derde keer gehouden onder kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Groningen. Van alle kinderen die zich hebben aangemeld zijn vijf kandidaten geselecteerd: Floor, Lieuwe, Milou, Venne en Vera.


Stem voor kinderen

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente. De kinderburgemeester  vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Maar hij/zij organiseert ook eigen activiteiten en is de voorzitter van de Raad van Kinderen. Vorig jaar werd Jouayria gekozen als kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Amy. Hun ambtstermijn zit er eind december op.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

28 november 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt