050 Groningen Economie - Creatieve ondernemers (bedrijven en ZZP-ers) uit Groningen en omgeving kunnen deze zomer meedoen aan L.A.B. Zij kunnen tijdens L.A.B. werken aan hun eigen ondernemersvaardigheden.

Ook is er volop gelegenheid om te experimenteren, nieuwe netwerken aan te boren en elkaar te ontmoeten en te inspireren. L.A.B. staat voor ‘Learning, Adapting, Business’ en wordt in opdracht van de gemeente Groningen uitgevoerd door BBENG.

Wethouder Paul de Rook: “We willen zowel de kansen voor nieuw talent vergroten als vernieuwing in de culturele infrastructuur stimuleren. We geloven dat jong talent zorgt voor vernieuwing in de sector en we willen in de culturele infrastructuur ruimte bieden aan nieuwe genres en jonge kunstenaars. Juist voor nieuwe initiatieven is het belangrijk een steuntje in de rug te krijgen om een duurzame beroepspraktijk te kunnen ontwikkelen.“

Zakelijke vaardigheden
De behoefte van creatieve ondernemers om hun zakelijke kant verder te ontwikkelen is tijdens de coronaperiode alleen maar groter geworden. Tijdens de bijeenkomsten zetten de deelnemers onder begeleiding van zakelijke én creatieve experts actief stappen om te groeien met hun bedrijf. In een aantal energieke en interactieve sessies, verdeeld over vier maanden, gaan de deelnemers bezig met verdienmodellen, marketing en sales. Ook worden ze voorgesteld aan een breed zakelijk én creatief netwerk, leren ze de markt beter kennen en delen ze kennis met elkaar. 

De bijeenkomsten vinden volledig Corona-proof plaats. Als dat nog niet mogelijk is zijn de sessies online. Meer informatie is te vinden op de website www.labgroningen.nl.

Foto door Canva Studio via Pexels

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

28 november 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

One.com