050 Groningen Duurzaamheid - De Duurzame Huizendag op zaterdag 8 oktober 2022 van 13:00-17:00 zit vol inspiratie. Door de hele gemeente openen 20 duurzame bewoners hun deuren en delen zij graag hoe ze hun energierekening omlaag hebben gebracht. Van simpel gedrag, tot isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en groene tuinen.

Lees meer...

050 Natuur & Milieu, Economie & Duurzaamheid - Milieu Na lange tijd van droogte valt er eindelijk weer regen. Nu weten we hoe blij onze tuin is met water. Een goed moment om een regenton aan te schaffen! Gebruik regenwater voor je tuin en bespaar kostbaar drinkwater. Regenwater bevat minder kalk en is daarom gezonder voor je planten. Bovendien komt het water dat je opvangt niet in het riool terecht. Groene tuinen worden in de zomer ook veel minder heet. En je vergroot ook nog eens het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren.

Lees meer...

050 Groningen Economie & Duurzaamheid, Maatschappij - ‘Denk en droom met ons mee over de Travertijnstraat. Sluit je ogen en laat je fantasie werken!’ aldus de gemeente Groningen. Inwoners, ondernemers, organisaties, ‘frisdenkers’ en criticasters, jong en oud zijn van harte welkom om mee te denken over de toekomst van de Travertijnstraat in Vinkhuizen. Alle inbreng, tips en ideeën stellen we op prijs. Van 19 t/m 26 september vindt DromenLab Travertijnstraat plaats. Deel jouw dromen, ideeën en wensen voor deze plek.

Lees meer...

050 Groningen Economie & Duurzaamheid - ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. In de gemeente Groningen kunnen gezinnen met kinderen tussen de 7-12 jaar meedoen aan het spel. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen.

Lees meer...

050 Groningen Wonen & duurzaamheid - De serie Kijk in de Wijk gaat over de wijkvernieuwing in de Groningse wijk Selwerd. De serie is vanaf zaterdag 3 september 6 weken lang zien op OOGTV. Wijkvernieuwing raakt aan veel aspecten van het leven van wijkbewoners. Het gaat over de huizen waarin ze wonen, maar ook over veiligheid in hun buurt, het vervangen van aardgas als energiebron, over moeilijk kunnen rondkomen en over het vergroten van kansen om goed en gezond mee te doen in de samenleving.

Lees meer...

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

26 september 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

One.com