050 Groningen – Economie & Duurzaamheid - Heb jij een goed geïsoleerd huis, vloerverwarming, zonnepanelen, een klimaatvriendelijke tuin of woon je aardgasvrij? En vind jij het leuk om met jouw ervaringen anderen op weg te helpen? Open dan de deuren van je huis en doe mee aan de Duurzame Huizendag op 11 juni 2022.

Lees meer...

050 Groningen Economie & Maatschappij - Voormalig Fruitcafé de Helpende Hand verhuist op woensdag 6 april haar bak- en maaltijdservice naar het Multifunctioneel Centrum De Wijert aan de P.C. Hooftlaan 1. Met deze verhuizing hopen de mensen van de bak- en maaltijdservice nog meer wijkbewoners blij te maken met heerlijke maaltijden en veel lekkernijen. Ook is de verhuizing van deze diensten een eerste stap in de overgang van het Fruitcafé naar Bewonersbedrijf De Wijert in oprichting.

Lees meer...

050 Groningen Educatie - Van vrachtwagens, tot bedrijfsbussen en personenauto’s: in de werkplaats van Noorderpoort aan de Bornholmstraat kunnen technische studenten hun hart ophalen. Wekelijks sleutelen Automotive studenten urenlang in de werkplaats. “Hoe meer auto’s we hebben waar studenten aan kunnen sleutelen, hoe beter we ze kunnen voorbereiden op het werkveld”, vertelt docent Wieger Bekkema.

Lees meer...

050 Groningen Duurzaamheid - Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven: mobiele telefoons. Wereldwijd hebben 9 op de 10 mensen een telefoon en veel van ons hebben er zelfs meer dan een. Smartphones hebben ons leven de afgelopen 10 jaar veel makkelijker gemaakt en de samenleving veranderd in een echte informatiemaatschappij. Maar wat is er eigenlijk voor nodig om ze te maken en welke impact hebben ze op het milieu?

Lees meer...

050 Groningen Economie & Duurzaamheid - De gemeente, Dura Vermeer en corporaties Nijestee en Patrimonium gaan een partnerschap aan om de eerste 700 woningen met bijbehorende voorzieningen in De Suikerzijde te realiseren. Daarvoor zetten de vier partijen vorige week hun handtekening tijdens een bijeenkomst op het dak van het oude Zeefgebouw. Als alles volgens planning verloopt, start de bouw eind 2023.

Lees meer...

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

16 mei 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

One.com