050 Groningen Economie & Duurzaamheid - Let’s Gro is hèt festival over de toekomst van Groningen, voor en door Groningers. Vier dagen vol inspiratie met lezingen, workshops, expedities, ontwerpsessies, voorstellingen, productpresentaties, proeverijen en talkshows.

Let’s Gro is een jaarlijks festival in november over de toekomst van Groningen. Het is een festival vol goede gesprekken, leerzame bijeenkomsten, interactief debat, ongeëvenaarde gastvrijheid, gezelligheid, verwondering en inspiratie. Tijdens Let’s Gro kun je contacten leggen, je met ideeën voeden en je horizon verbreden in de fysieke en digitale wereld.
Groningen laat op een positieve zelfbewuste manier zien dat er in het noorden meer te halen valt dan rust, ruimte en gas. Groningen claimt met recht zijn voortrekkersrol op het gebied van (online) ICT, economie en sociale innovaties. In het hart van Groningen, rondom de Grote Markt, wordt de stad en wereld van morgen ontdekt. De toekomst komt steeds dichterbij.

 

Vijf jaar Let’s Gro!

Er zijn veel mooie ideeën en plannen aangeleverd door stadjers. Ontmoet hen tijdens het festival, ga in gesprek en laat je inspireren! Daarnaast brengt dit jubileumjaar een aantal specials waar je zeker niets van wilt missen. Bijvoorbeeld:

Wat denk je van het spectaculaire project van Claudy Jongstra, een van Nederlands meest beroemde internationale kunstenaars. In de tent op het Waagplein ontdek je meer over de circulaire economie en welke kansen daarin liggen voor Groningen.

Luister naar de keynote van Carlo van de Weijer (TomTom & TU Eindhoven) tijdens Let’s Move. Hij vertelt wat er allemaal verandert in de wereld van mobiliteit en helpt je weer op weg.

Het thema onderwijs van de toekomst staat deze editie met Let’s Learn ook centraal. Met in het middelpunt de finale van The Battle of the Schools. Studenten en docenten van ICT- en multimediaopleidingen werken aan innovatieve oplossingen voor bedrijven en instellingen.

Drones, 3D-selfies, virtuele werelden, robotvoetbal, nieuwe media en serious gaming. Kom op zaterdag naar de Let’s Gro-tent op de Grote Markt voor ‘It’s saturday’ en stap binnen in de digitale wereld van ITurnIT. Het belooft weer een groot spektakel te worden!

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een nieuwe visie op de toekomst van Groningen en omgeving. In een speciaal thema-programma over The Next City wordt daar extra aandacht aan besteed en kun je meepraten.

Tijdens Let’s Gro Van wordt de tweede editie van DIGITAL X GRONINGEN georganiseerd. Een inspirerend evenement waarin alle Groningers kennis kunnen maken met de toekomst, die steeds meer digitaal  wordt.

En na al dat zitten en praten is het tijd voor extra lichaamsbeweging. Dat gewoon op ons festival bij Let’s Gym. De Let’s Gro gym is drie dagen lang geopend, van donderdag tot en met zaterdag. Met elke dag een ‘klas’ om 12.00 en 17.00 uur en in de avond om 21.00 een lezing.

Iedereen is welkom om mee te doen en mee te praten over tal van onderwerpen. Kom dus naar de verschillende locaties in de stad, fasten your seatbelt en Let’s Gro!

Woensdag 1 t/m zaterdag 4 november 2017 | Toegang gratis!

Klik hier voor meer informatie over Let's Gro.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

23 januari 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

One.com