050 Groningen Onderwijs & Huisvesting - Aan het einde van deze zomer komen weer veel internationale studenten naar Groningen om te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Voor deze groep organiseert de gemeente opvang tijdens de piekperiode via het convenant Studenten – en Jongerenhuisvesting.

In totaal gaat het om 111 plekken op twee-, drie- en vierpersoonskamers en een kleine slaapzaal, verspreid over verschillende locaties: Vondellaan, Admiraal de Ruijterlaan, Donderslaan en Hoogeweg.

De plekken zijn voor internationale studenten boekbaar voor de periode tussen 1 augustus en 1 november via athomeingroningen.nl https://www.athomeingroningen.com/. Het aantal plekken en de beschikbare periode verschilt per locatie.
Bij de start van het studiejaar is sprake van een piekperiode. Nieuwe internationale studenten komen aan, terwijl afgestudeerde studenten vaak nog niet uit hun kamers vertrokken zijn. Daarom is extra opvang voor deze piekperiode nodig. Lees meer op onze website.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

13 augustus 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken