050 Groningen Maatschappij - De studentenflat Cornus aan de Kornoeljestraat in Selwerd was de afgelopen maanden de thuisbasis van 107 Oekraïense vluchtelingen. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne en de komst van vluchtelingen heeft de gemeente Groningen deze locatie aangewezen als tijdelijke opvanglocatie. De tijdelijke periode is bijna voorbij, omdat de studentenflat vanaf 1 augustus weer beschikbaar komt voor internationale studenten. 

De Oekraïense vluchtelingen gaan verhuizen naar de Avondsterlaan in Paddepoel of naar chalets op de camping aan de Dorpsweg 67a in Onnen. “Het zal even wennen zijn. Maar vanaf het begin af aan wisten we dat deze locatie tijdelijk zou zijn, legt een medewerker van de gemeente Groningen uit. De gezinnen met jonge kinderen gaan van de studentenflat in Selwerd naar de Avonsterlaan in Paddepoel. “Zo blijven ze in de buurt van hun school en sportactiviteiten. Gezinnen met oudere kinderen en alleenstaanden gaan naar de camping in Onnen.”

En qua verhuisstress? “Een verhuizing is nooit leuk, maar we ervaren geen weerstand vanuit de bewoners. We nemen ze mee in het proces en ze weten dat ze goed terecht komen. Wel heerst er een normale verhuisspanning.” Op 1 augustus verhuizen 40 personen naar Onnen. “De verhuizing wordt door de gemeente geregeld. Over het inpakken van gemeenschappelijke spullen, sjouwen van meubilair en het vervoer hoeven de bewoners zich niet druk te maken.”

Op dinsdag 19 juli wordt de aanvraag omgevingsvergunning gepubliceerd. Omwonenden worden nog per brief uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

13 augustus 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken