050 Groningen Evenementen - Het zal niemand zijn ontgaan: het festivalseizoen is volop losgebarsten. Het tiende Oranjewoud Festival is nog maar net voorbij en metalfestival Into The Grave staat alweer in de startblokken. Ook Arcadia is al even bezig, Jacob Haagsma zet hier handig uiteen waar je komend weekend allemaal naartoe kan.

Vanaf morgen stort hij zich dan weer, samen met collega Eric Nederkoorn, volledig in de nieuwste – en eindelijk weer fysieke – editie van Oerol op Terschelling. Hun bevindingen, recensies, interviews, sfeerverslagen, zijn dagelijks online en op papier te volgen en vanaf maandag ook dagelijks in onze lunchnieuwsbrief.

Dan Oekraïne. De aandacht voor het enorme drama dat zich daar voltrekt, lijkt soms wat te verslappen, maar niet in de cultuursector. Zo speelt een gerenommeerd orkest uit Oekraïne woensdag een benefietconcert in Leeuwarden, om aandacht te vragen voor de oorlog in hun land en om geld op te halen voor de wederopbouw. Komend weekend doet de Oekraïense groep Crazy Drummers de ‘Groningen Brass Experience’ aan, een nieuw festival voor blaasmuziek in Groningen. Inderdaad, nóg een festival.

Tot slot: Marijke Brouwer had een geweldig leuk en inspirerend gesprek met Anjet Daanje, misschien wel de beste schrijver van het land, in ieder geval een van de origineelste. Dat interview kwam net te laat binnen voor de vorige nieuwsbrief, dus voor wie het gemist heeft: hier is het alsnog te lezen.

Meer tips en mooie cultuurverhalen onder deze cultuurnieuwsbrief.
Nog meer cultuur? Kijk op lc.nl/cultuur.

Bron: Arjan Reinders, cultuurcoördinator Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden

Cultuur & Uitgaan

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken