050 Groningen Events - Let’s Grote Markt! Het herinrichtingsplan voor de nieuwe Grote Markt is zo goed als klaar. Tijdens het toekomstfestival Let’s Gro in het Forum – vandaag, morgen en overmorgen - wordt het gepresenteerd. Wees van harte welkom. Meer weten?

Drie dagen lang staat er op de 4e verdieping/oost een tentoonstelling over het ontwerp: Ontdek de nieuwe Grote Markt! Centraal staat een grote maquette. Info-panelen, geschiedenis en artist impressies staan er omheen. Dagelijks te zien van 09.00 tot 22.00 uur.  

Op zaterdagmiddag 6 november om 15.00 uur is iedereen welkom bij een informatieve talkshow Let’s Grote markt – het definitieve ontwerp in de Rabo Studio in het Forum. We nemen je dan mee langs de meest opvallende onderdelen van het plan, zoals de spectaculaire nieuwe bomengroep, de vele extra openbare zitplekken, de diverse aantrekkelijke speel- en waterplekken en de nieuwe fietsroutes. De ontwerpers (van Vogt Landscape Architects en de gemeente Groningen) geven in dat uurtje een toelichting op de keuzes die in het ontwerp zijn gemaakt. Ook reageren stadsbouwmeester Nathalie de Vries en deskundigen van bureau Gehl uit Kopenhagen op de eindplannen. De verantwoordelijke wethouders Roeland van der Schaaf en Glimina Chakor geven op hun beurt hun visie op het eindresultaat. Aanmelden is niet nodig.

Ook interessant is de presentatie Let’s Grote Markt - Pulseren en aanhelen, op zaterdag om 17.00 uur, ook in de Rabo Studio. Nu de Grote Markt met de herinrichting een ‘make-over’ krijgt, ontstaan ook nieuwe kansen voor de toegangen naar het plein en de bebouwing op die plekken. Job Floris van het Rotterdamse architectenbureau Monadnock neemt ons mee in een verkenning door tijd en ruimte naar de toekomstige mogelijkheden voor de toegangen vanaf de Kreupelstraat en Tussen Beide Markten. Hij doet dit vanuit het historische DNA van het plein, gekoppeld aan de hedendaagse vraagstukken, waarmee een nieuwe kijk op deze locaties ontstaat. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie
Wil je meer weten over de nieuwe Grote Markt, kom dan langs of kijk alvast op jouwgrotemarkt.groningen.nl of op letsgro.nl.

Bron: Gemeente Groningen’

’

’

’

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

13 augustus 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken