Een hart onder de riem voor alle mensen die al een jaar thuiszitten

050 Groningen Cultuur - In mei en begin juni trekt muzikaal cabaretduo Maartje & Kine door het land met 70 Deurmatconcerten voor Binnenblijvers. Aanstaande vrijdag 21 mei zijn ze in Groningen en omgeving.

De Deurmatconcerten zijn speciale minioptredens voor de thuisblijvers en thuiswerkers, die inmiddels al ruim een jaar video-callen in colbert en pyjamabroek. Met deze concertreeks willen Maartje & Kine de leegte en eenzaamheid die ontstaan is bij de thuisblijver opvullen, juist op plekken waar je dit het minst verwacht.

Daarom cruisen ze in hun rijkelijk versierde tourbus door het land om zoveel mogelijk thuisblijvers te verrassen met een Deurmatconcert. Al ruim 200 thuiswerkers en binnenblijvers hebben zichzelf of een bekende aangemeld. Kine: ‘Zo gaan we langs bij Marieke in de Herewegbuurt in Groningen. Ze werkt al een jaar alleen thuis op haar zolderkamer, terwijl haar man er vandoor ging met een ander. We trekken langs Gerard in Hoogkerk, die aan het herstellen is na chemotherapie en al een jaar zijn kleinkinderen niet heeft gezien. En we verrassen docente Paula, die door het thuiswerken haar leerlingen mist. Maartje & Kine trekken de achterklep open en spelen, in Vinexwijken, op voetbalvelden en voor de deur van appartementencomplexen.

Thuiswerkers, thuisblijvers, binnenzitters en anderen die een gratis Deurmatconcert verdienen kunnen nog steeds opgegeven worden via de website van Maartje & Kine. De Deurmatconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

27 oktober 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken