050 Groningen Kunst & Cultuur - In twee prachtige 14e-eeuwse panden, staat in de stad Groningen het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Hier wordt de geschiedenis van de scheepvaart in Noord-Nederland het hele jaar door weergegeven. Daarnaast staan er in het museum afwisselend kunst en historische tentoonstellingen.

Verdere speerpunten van het museum zijn ook; aandacht bieden aan de provincie buiten de stad, aandacht voor het verhaal van Groningen en haar bewoners en ook buiten de museummuren evenementen organiseren. Het museum heeft meerdere zalen met miniatuurschepen, scheepswerktuigen en machines en zelfs een geheel museumschip: de Emma!

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt hét historisch museum van Stad en provincie en krijgt een andere naam: Museum aan de A. Deze ontwikkeling wordt gefaseerd uitgevoerd.
Museum aan de A verbindt inwoners en bezoekers van Groningen met de geschiedenis van Stad en Ommelanden. Museum aan de A treedt op als een regisseur/programmeur die ervoor zorgt dat het publiek actief bijdraagt aan de programmering en ontwikkeling van activiteiten. Zo bepaalt het publiek mede de inhoud van het museum.

Meer informatie
Wil je meer leren over de geschiedenis van de stad Groningen en de scheepvaart in het Noorden? Kijk dan de mini-docu op MuseumTV.
Adres:  Brugstraat 24 9711 HZ Groningen

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

13 augustus 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken