050 Hogezand Kunst & Cultuur - Het Nationaal Bus Museum is een ode aan alle mooie bussen die ooit op de Nederlandse wegen hebben gereden. De meeste bussen uit het museum komen uit de naoorlogse tijd en werpen een blik terug in die tijd.

Het Nationaal Bus Museum is veel méér dan een tentoonstelling van oude bussen voor en door bushobbyisten. Het museum heeft zich ten doel gesteld om deze unieke erfenis voor het nageslacht te  bewaren en voor een breed publiek zichtbaar te maken. Het is niet alleen leuk voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Niet alleen is het boeiend om in het museum bussen van vroeger te bezichtigen, maar ook is het leuk om eens te ervaren hoe het is om buschauffeur te zijn in het drukke verkeer van tegenwoordig.

Beleef opnieuw de mooie tijd toen je met deze ridders van de weg door Nederland en daarbuiten reisde. Tijdens je bezoek aan het museum komen herinneringen uit voorbije tijden weer naar boven. Je herinnert je misschien hoe je als kind met de bus op schoolreis ging, met je ouders naar een pretpark of naar opa en oma. Jonge mensen krijgen een goed beeld hoe het busvervoer vroeger plaats vond en de wat oudere herbeleven de goede oude tijd.

Wil jij ook op busreis door de tijd? Kijk dan de minidocu op MuseumTV.

Adres:  Produktieweg 13 9601MA Hoogezand

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

26 september 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken