050 Groningen Kunst & Cultuur - Groningen is altijd de belangrijkste grafische stad in Noord-Nederland geweest. Rond 1900 waren de drukkerijen in de stad zelfs de grootste economische motor. De afgelopen decennia is door de ontwikkeling van fotografische en digitale technieken het grafisch vak enorm veranderd. Groningse bedrijven zijn hierin meegegroeid en spelen nog steeds een belangrijke rol.

Bij GRID Grafisch Museum Groningen komt grafisch erfgoed op verscheidene manieren tot leven. Zo kun je tijdens een bezoek de wisselende tentoonstelling zien, de drukkerij en boekbinderij bekijken, of zelf aan de slag gaan in een van de activiteiten en workshops voor kinderen en volwassenen.

Het museum heeft sinds kort een nieuwe ruimte genaamd de Werkmans Bovenkamer. Hendrik Nicolaas Werkman experimenteerde destijds met rollers, drukinkt, sjablonen en letters waarmee hij zogenaamde ‘druksels’ maakte. Deze techniek, de ‘Werkmantechniek’ genaamd, wordt in het museum weer helemaal tot leven gebracht in deze ruimte. Daarnaast kan je de techniek zelf ervaren in de workshops die geven worden

Meer informatie
Bent u nieuwsgierig geworden? Dan kunt u de mini-docu zien op MuseumTV.
Locatie Grid Grafisch Museum Groningen: Sint Jansstraat 2 9712 JN Groningen

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

26 september 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken