een toplijst met de 300 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door luisteraars

050Groningen Maatschappij/Cultuur - Een week lang reist de Hart & Ziel Bus door heel Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt dagelijks een andere collega-NPO Radio 4-presentator mee in zijn klassieke Volkswagenbus. De bus gaat op bezoek bij scholen, winkelcentra, kerken, verzorgingshuizen, repetities van zangkoren of de lokale fanfare. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen de bus ook bij hen thuis of op het werk uitnodigen.

Op dinsdag 1 oktober rijdt Margriet Vroomans met Sander Zwiep door de provincie Groningen.
Aan het begin van de dag stopt de bus bij de justitiële jeugdinrichting in Veenhuizen. Ook doet de bus een repetitie aan van het Noord Nederlands Orkest in de Oosterpoort in Groningen. Verder mogen patiënten van de Psychiatrische-verslavingskliniek in Beilen stemmen, en stopt de Hart & Ziel Bus bij Boekhandel Broekhuis in Almelo. In de avond staat de bus op de stoep bij sopraan Johanette Zomer en bij het Amersfoortse St Joris KamerKoor.

De route van de Hart & Ziel Bus is te volgen op www.nporadio4.nl/hartenziel. Daar kunnen mensen ook stemmen op hun favoriete klassieke muziekstuk. De stemweek voor de Hart & Ziel Lijst sluit op vrijdagavond 4 oktober 20:00 uur. Van 14 tot en met 18 oktober klinkt de gekozen top 300 op NPO Radio 4.

Cultuur & Uitgaan

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken