050Groningen Cultuur/muziek - Op 4 oktober om 20:00 presenteert podium Asteriks maar liefst vier bands in Zalen Schaaf. Met Black Leather Jacket, Niko, Probably Oslo en J. Hunter staat de avond in het thema van indierock. Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums, het komt deze avond allemaal langs. Kaarten de show kosten € 7,50 en zijn te koop via www.podiumasteriks.nl

In 2017 schopt Black Leather Jacket het met Troublemaker tot de finale van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Daarna wordt er door de band intensief getourd, waarbij ze door heel Europa zalen en festivals compleet platspelen. Dit jaar brengt het drietal een nieuw album uit, met als preview de single FFFreaks.

Psychedelische slacker Niko speelt rauwe, maar dansbare indierock. In 2018 brengt de Haagse band zijn EP You Might Like It, But I Might Just Hate It uit. Wisselend van catchy riffs tot hoekige refreinen, waarbij frontman Nik van den Berg de romantiek van een TL-verlichte ruimte laat horen.

Probably Oslo is een indieviertal uit Londen. Ze putten inspiratie uit bands zoals The Cure en Orange Juice, maar ook uit hedendaagse acts als Phoenix en Rolling Blackouts Coastal Fever. De Londenaars combineren scherpe, oprechte songwriting met de bedwelmende melancholie van vroege jaren '80 pop.

Volgens de legende wordt in een stoffige garage ergens in het midden van Friesland muziek gemaakt. De muziek is dan weer niet stoffig te noemen. J. Hunter is het studio-georiënteerde pseudoniem van Johan Jager. Hunter staat garant voor een mix van Sparklehorse en Dinosaur JR, vol gruizige garage en shoegaze poprock. Afkomstig uit de enige echte Jouster indiescene!

Cultuur & Uitgaan

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken