050 Groningen Uitgaan - Bevrijdingsfestival Groningen presenteert Tom Walker, Thomas Azier, MY BABY, Omar Souleyman, Les Amazones D’Afrique, $hirak, Jiri11 en Young Ellens als eerste namen voor het jaarlijkse evenement in het Stadspark. Het festival waar we stilstaan bij onze vrijheid, valt dit jaar op een zondag.

Tom Walker brak in 2018 door met de hit ‘Leave a light on’. Het nummer stond in 17 landen op nummer 1, werd wereldwijd twee miljoen keer verkocht en zorgde voor 300 miljoen streams. Naast zijn eigen shows stond de zanger in het voorprogramma van George Ezra en The Script en speelde op meer dan 40 festivals in Europa. Op 1 maart komt zijn debuutalbum ‘What A Time To Be Alive’ uit. Hij werkte hiervoor met producers zoals Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys), Steve Mac (Ed Sheeran) en Mike Spencer (Years & Years).

$hirak kennen we als één van de populairste hiphop producers. Zijn eerste hit was in 2015 met ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine & Ronnie Flex. Hij won in datzelfde jaar zowel de Popprijs als een Edison voor het beste album van het jaar met hiphopcollectief New Wave. Als DJ is $hirak net zo gevarieerd als producer. Verwacht een eclectische set van tropische beats, eigen bekend werk, maar ook teasers van nummers die nog uit zullen komen.

Omar Souleyman weet al jaren zijn publiek te laten genieten met een mix van Arabische muziek met Westerse invloeden. Na vele optredens op bruiloften, verjaardagen en andere feesten is hij inmiddels niet meer weg te denken van de grotere podia. In 2018 sloot hij het festival Noorderzon af wat volgens velen één van de beste concerten op het DOK ooit was.

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Het festival staat bekend om haar kwalitatieve line-up, bestaande uit een sterke combinatie van gevestigde en veelbelovende acts uit binnen- en buitenland. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘In vrijheid kiezen’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het vfonds, de Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Belangrijke mediapartners van het festival zijn Dagblad van het Noorden en RTV Noord.

Cultuur & Uitgaan

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken