Een spannend verhaal over een internationale dreiging

050 Groningen Cultuur - Op vrijdag 23 november verschijnt Gifgas, de vijfde thriller van Peter J.L.M. Bernink. Niets is zo dodelijk en effectief als gifgas - ook onderzoeker Koch ervaart dit. Geheimzinnige moorden, een mislukte vliegtuigkaping en de ontvoering van zijn zoon vormen een internationale dreiging en een nieuw gevaar voor Koch, maar oud-hoofdinspecteur Popma biedt raad.

Over het boek
Tijdens een lijndienst van New York naar Amsterdam vindt een kaping plaats door Tsjetsjenen, die mede door toedoen van neuroloog Koch mislukt. De piloot en een kaper komen om. Een dag later wordt een eveneens aanwezige CIA-agent vermoord aangetroffen.

Dan wordt de wereld opgeschud door geheimzinnige moorden in Moskou en Washington. Er is sprake van een nieuw gifgas. De Amerikanen en de Russen tasten volledig in het duister. Als daarna de zoon van Koch wordt ontvoerd gaat hij achter de daders aan. Hij wordt echter tegengewerkt door de AIVD, maar oud-hoofdinspecteur Popma biedt raad.

Er is sprake van een misdadig netwerk van zakenlieden, terroristische idealisten en huurmoordenaars. Als er vervolgens een mol blijkt te zijn in de hoogste Amerikaanse regionen ziet het er somber uit.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

16 mei 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken