050 Groningen Cultuur - Zondag 4, 11 en 18 februari 2018, Groningen Lutherse kerk 15.00 uur. Op 4 februari: Olga Pashchenko.

  • Op 4 februari: Olga Pashchenko, pianoforte solo. Pianosonates van Ludwig Van Beethoven en Franz Schubert (o.a. de 'Wanderer' fantasie).
  • Op 11 februari: Ronald Brautigam, pianosonates van Beethoven.
  • Op 18 februari: Pianoforte-Duo: Vermeulen Peeters, Schubert, quatre mains.

Toegangsprijs: € 25,00 / € 12,50 tot 30 jaar, stadjerspas. Passe partout voor 3 concerten) € 50,-.

Klik hier om te reserveren of voor meer info: www.musicaantiquanova.nl.

 

Olga Pashchenko

"Wat een persoonlijkheid, wat een pianistisch raspaardje” - Biëlla Lutmer in De Volkskrant
De Russische pianiste Olga Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, een fabelachtige techniek en haar gepassioneerde spel tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie. Haar repertoire reikt van Bach en tijdgenoten op klavecimbel tot 20ste-eeuws en hedendaags repertoire op moderne Steinway. In dit concert richt zij zich op repertoire voor fortepiano van Beethoven en Schubert.

Olga speelt op een pianoforte uit ca. 1830 gemaakt in Wenen door Conrad Graf. Dit instrument is gerestaureerd in het atelier van Edwin Beunk (Enschede) http://www.fortepiano.nl/.

Pianoforte Festival

MAN bestaat in 2018 30 jaar en viert deze verjaardag met een pianoforte festival. De pianoforte is het instrument waarvoor het grootste deel van wat nu de pianoliteratuur wordt genoemd, oorspronkelijk is geschreven. Mozart, Beethoven, Schuman en Brahms hebben hun pianoconcerten en sonates nooit op een andere manier gehoord dan op de pianoforte.
De komst van de Steinway en de Bechstein daarna is bepaald geen achteruitgang geweest, maar een van de doelstellingen van MAN is de huidige concertbezoekers de 'musica antiqua' te laten horen. Ter ere van het 6e lustrum organiseert MAN drie zondagmiddagconcerten met voor pianoforte gecomponeerde muziek gespeeld door internationaal geroemde musici. Zij spelen op prachtige gerestaureerde historische instrumenten.

Lutherse kerk

De concerten zijn in Groningen in de Lutherse kerk, een concertzaal die bij uitstek geschikt is voor een pianoforte uit de periode van Beethoven en Schubert. Met een akoestiek die beter is dan in welke zaal ook in Groningen. De pianisten komen hier graag en de zaal wordt regelmatig gebruikt voor CD-opnames. Het publiek zit dichtbij het podium en kan de uitvoering optimaal meegenieten.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

23 januari 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken