050 Groningen Cultuur - Op woensdag 24 januari 2018 is de internationale schaaktop in de stad Groningen aanwezig voor één speeldag in het kader van het Tata Steel Chess Tournament. Wereldkampioen Magnus Carlsen uit Noorwegen is erbij, maar ook Wesley So uit de VS, Vladimir Kramnik uit Rusland en de Nederlander Anish Giri.

Wereldkampioen Magnus Carlsen in Academiegebouw

De wedstrijden worden gespeeld in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De opening vindt plaats om 14.00 uur. Iedereen kan de partijen zowel live als online volgen, met commentaar door Eric Hansen en Sipke Ernst (in het Engels).

 

Het Tata Steel Chess Tournament is een van de meest prestigieuze mondiale schaakevenementen. Het ‘Wimbledon van het schaken’ trekt de allerbeste grootmeesters aan, maar ook duizenden amateurs, bezoekers en online volgers overal ter wereld. In 2018 bestaat het Tata Steel Chess Tournament (voorheen het Hoogoven Schaaktoernooi) 80 jaar en duurt van 12 t/m 28 januari.

Andere activiteiten op 24 januari

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament worden er verschillende aan schaken gerelateerde activiteiten georganiseerd. Op de speeldag, woensdag 24 januari, zijn er in het Academiegebouw twee sessies ‘Schaken voor Dummies’, door Robert Ris. Tata Steel biedt een Recruitment Day aan, een kennismaking met de staalindustrie.

Woensdag 24-01-2018 om 14:00 - 18:00 uur
Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Klik hier voor meer informatie en op deze link.

 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken