Economie & Duurzaamheid

Leukste winkelstraat van Nederland

Geschreven door Super User
Categorie: Economie & Duurzaamheid Geschreven: vrijdag 27 februari 2015 21:28

050 Groningen - Dat deed hij tijdens de uitreiking van de kampioensschaal door nlstreets.nl, de organisator van de verkiezing. Die vond plaats op vrijdag 27 februari bij sieradenatelier Willem Tretget. Groningen bleef de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden nipt voor.

 

Nieuwsgierig winkelend publiek verdrong zich om het feest mee te maken. Er ontstond een gezellige drukte. Draaiorgel Pronkjewail en een drumband zorgden voor de inleidende muzikale klanken. Een vertegenwoordiger van nlstreets.nl reikte vervolgens de beker uit aan de voorzitter van de winkeliersvereniging onder de lovende woorden: “De Folkingestraat is geen eenheidsworst en heeft vele bijzondere ondernemingen.”

 

Spannend
Wethouder Joost van Keulen overhandigde de winkeliers namens de gemeente een bos bloemen. “ Het is een gezamenlijke overwinning van de ondernemers in de Folkingestraat. De verkiezing leek nog even spannend te worden. Maar vanochtend had ik al mijn collega-wethouder uit Leeuwarden aan de lijn om ons te feliciteren.” Ik zou zeggen: volgend jaar weer! Daarna vloog de confetti in het rond, speelde Pronkjewail ‘Lang zullen ze leven’ en knalden de champagnekurken.